" ΏΘΗΣΗ "

" ΏΘΗΣΗ "

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ



ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ –ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ  (ADHD)


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ


Οι ενήλικες με ADHD είναι εξαιρετικοί σε μια μεγάλη πληθώρα πραγμάτων-δραστηριοτήτων. Κουραστικές , μονότονες, επαναλαμβανόμενες  δραστηριότητες δεν είναι όμως κάτι που τους βοηθάει.
Όταν ρωτήθηκαν άτομα –αναγνώστες  του διαδικτυακού περιοδικού ADDitude ,για το ποιά είναι η χειρότερη δουλειά που θα μπορούσαν να κάνουν εκείνοι  απάντησαν ως  εξής:
·         39% Σας  παρακαλώ μη μου δίνεται επαναλαμβανόμενες  δουλειές  που δεν απαιτούν σκέψη.
·         18% Είναι γεγονός ότι ‘’κολλάω’’ σε δομημένα προγράμματα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα
·         14% Η χειρότερη εργασία είναι σε ένα γραφείο ή μία δουλεία που με κρατάει απομονωμένο.
·         12% Η αποστολή e-mail  και η δουλειά γραφείου είναι πολύ δύσκολη για έμενα και με οδηγεί στην ψυχική καταβολή.
·         11% Όπου υπάρχουν αριθμοί μη με υπολογίζεις ότι μπορώ να αποδώσω.
·         5%  Οποιαδήποτε σταδιοδρομία που σχετίζεται με γράψιμο, διάβασμα και  δεξιότητες λόγου


Τα προαναφερόμενα αποτελέσματα αφορούν ενήλικες αναγνώστες του περιοδικού  με ADHD. Γνωρίζοντας τη κλινική εικόνα παιδιών που έχουν διάγνωση  του συνδρόμου υπερκινητικότητας – ελλειμματικής  προσοχής  δεν είναι αυθαίρετο να πούμε πως ανάλογη εικόνα  πιθανότατα να είχαμε αν η έρευνα διεξαγόταν  και σε παιδιά - εφήβους . Όλα τα παραπάνω στοιχεία που μας δίνει η έρευνα αφορούν και περιγράφουν κατά αναλογία  τα παιδιά και τους εφήβους  με τη διαταραχή. Η δυσκολία των παιδιών –εφήβων με  ADHD βρίσκεται σε αρκετές από τις επαναλαμβανόμενες εργασίες  που τους μοιάζουν ιδιαίτερα κουραστικές και μονότονες . Παράλληλα βλέπουμε δυσκολίες σε αρκετά σχολικά μαθήματα που απαιτούν γράψιμο ή επαναλαμβανόμενο διάβασμα προκειμένου να τα αποστηθίσουν. Πρόκειται για αρκετά χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας κάθε φορά που προσεγγίζουμε ένα παιδί με διάγνωση ελλειμματικής προσοχής –υπερκινητικότητας.